Handmatig laserlassen

Handmatig Laserlassen - Realiseer precisie en kwaliteit

Handmatig laserlassen opent een wereld van mogelijkheden voor jouw productieproces. Met deze geavanceerde techniek realiseer je hoogwaardige en duurzame lasverbindingen, die de functionaliteit en levensduur van jouw producten verhogen. Deze techniek excelleert in situaties waar precisie, snelheid en betrouwbaarheid van groot belang zijn.

Demo aanvragen Bekijk de voordelen
Handmatige laserlasser van Weldkar

Wij zijn trotse leverancier van Weldkar laserlas machines

voordelen logo

Geen of nauwelijks nabewerking nodig

voordelen logo

Tot 4 keer sneller dan traditioneel lassen

voordelen logo

100% inschakelduur voor continu lasproces

voordelen logo

Tot 65% minder verbruik van vulmateriaal

Waarom kiezen voor handmatig laserlassen?

Laserlassen gaat verder dan traditionele lastechnieken en biedt voordelen die essentieel zijn voor een breed scala aan toepassingen.

Verhoog jouw productiesnelheid

Profiteer van productiesnelheden die tot wel 4 keer hoger liggen dan bij traditionele lasmethoden. Dankzij de geconcentreerde warmtebron wordt het lasproces versneld, waardoor je meer werk kunt verrichten in minder tijd.

Bereik superieure laskwaliteit

Laser lassen produceert strakke, zuivere lassen met minimale vervorming. Hierdoor weerstaan jouw producten stress en spanning, wat resulteert in een langere levensduur.

Eenvoudig onder de knie te krijgen

Het lasproces is zeer eenvoudig in vergelijking met andere lasmethoden, waardoor het voor iedereen met een beetje technische kennis eenvoudig onder de knie te krijgen is.

Profiteer van duurzaam en kostenbesparend lassen

Naast het feit dat de hand laserlasser energiezuiniger is dan conventionele MIG- en TIG lasapperatuur, is er ook veel minder toevoegmateriaal vereist. Dit maakt de hand laserlasser niet alleen duurzaam, maar ook beter voor je portemonnee.

Veelzijdig in het verbinden van verschillende soorten materialen:

RVS (roestvaststaal), laag gelegeerd staal en aluminium plaatmateriaal laten zich uitstekend lassen met de laser.

Bij grotere naadopeningen kan lastoevoegmateriaal worden toegevoegd, wat wordt aangevoerd door een aparte draadaanvoerkoffer. Dit toevoegmateriaal kan o.a. gebruikt worden om te helpen met het opvullen van de lasnaden of het veranderen van de samenstelling van het smeltbad.

De handlaser kan ook worden gebruikt zonder vulmateriaal. Dit betekent dat de te lassen opening tussen de twee delen niet meer mag bedragen dan maximaal 10% van de materiaaldikte, maar in geen geval groter dan 0.2 mm.

Te gebruiken draaddiameters: 0.8 mm - 1.0 mm - 1.2 mm - 1.6 mm

Demo aanvragen

Weldkar: Innovatie en Betrouwbaarheid

Weldkar, een toonaangevend merk in de lasindustrie, staat bekend om zijn betrouwbaarheid en innovatie. Hun handmatige laserlassystemen voldoen aan de hoogste eisen van precisie en kwaliteit, en zijn toch gebruiksvriendelijk. Of het nu gaat om complexe mechanische onderdelen of delicate elektronische componenten, Weldkar biedt de perfecte oplossing. Kies voor Weldkar en ervaar zelf de voordelen van deze topklasse technologie.

Weldkar logo

Ontdek hoe eenvoudig, gebruiksvriendelijk en overzichtelijk de handlaser is

Ervaar het hoge gebruiksgemak van de handlaser. Het kleuren-touchscreen biedt een overzichtelijke Nederlandstalige menustructuur. Ook het lasproces zelf is zeer eenvoudig in vergelijking met TIG lassen, waardoor het voor iedereen met een beetje technische kennis mogelijk is om te leren. Je zult versteld staan van hoe snel je het proces onder de knie hebt.

Lasser aan het lassen met laserlasser

Hoe handmatig laserlassen zorgt voor Duurzaam en Kostenbesparend Laswerk

Wist jij dat de handlaser naast het feit dat het energiezuinig is vergeleken met conventionele MIG- en TIG lasapparatuur, ook veel minder toevoegmateriaal verbruikt? Dit betekent dat je kan besparen op (dure) vulmaterialen zoals roestvrijstaal en aluminium. Bovendien heb je door de gladde lasafwerking nauwelijks tot geen nabewerking nodig, wat ook (dure) slijpschuurmiddelen uitspaart.

Toevoegmateriaal in de laserlasser

De Kwaliteit van Lasnaden met Handmatig Laserlassen

De kwaliteit van een lasnaad is van groot belang in de metaalbewerking. Met het laserlassen wordt een lasnaad gecreëerd met een zeer hoge sterkte en een uitstekende verhouding tussen breedte en diepte van de las, terwijl er nauwelijks tot geen lasspetters zijn. Bovendien kan er met een hogere voorloopsnelheid worden gelast dan bij het TIG-lasproces. Hierdoor wordt er minder warmte ingebracht en blijft het te lassen materiaal sterker en meer vervormingsbestendig. Dit maakt laserlassen de ideale keuze voor kwalitatief hoogwaardige lasnaden die aan strenge normen voldoen.

Lasser aan het laserlassen en vulmateriaal in laserlasser
Knoppen op laserlasser
Laser module met interface
Laser module met laskop
Hoofd interface met knoppen

Bescherm jezelf tijdens het laser lassen

Bescherm jezelf en omstanders tegen de hinderlijke en gevaarlijke stralingen die bij het laser lassen vrijkomen. Creëer snel en eenvoudig een flexibele veilige laswerkplaats met een mobiel zwenkarm frame met een passief laserbeschermingsgordijn, afzuigarm, veilighiedsbrillen en lashandschoenen.

Lasrook en gezondheid: Hoe een afzuigarm jou beschermt

Tijdens het lassen komen hoge temperaturen vrij die verschillende materialen doen smelten, wat resulteert in lasrook. Deze rook kan de luchtwegen binnendringen en gezondheidsproblemen veroorzaken. Een afzuigarm is een essentieel instrument om deze schadelijke effecten te verminderen en de luchtkwaliteit in uw werkruimte te verbeteren.

Mobiel zwenkarm frame

Zorg voor een veilige werkomgeving met ons Laserbeschermingsgordijn

Ons ML-6 meerlaags beschermingsgordijn blokkeert lasergolflengten van 200 tot 11000 nm in het middelsterke bereik en voldoet aan de DIN EN 12254:2012-04 norm voor laserwerkplekafscheiding in de laserklassen 3B, 3R en 4.

Ons ML-6 meerlaags beschermingsgordijn

Bescherm je ogen met onze veiligheidsbril voor Laswerkzaamheden

Onze veiligheidsbrillen voldoen aan de hoogste Europese kwaliteitsnormen (EN 207/208) en bieden bescherming tegen de gevaren van lasersystemen. De bolle veiligheidsbril heeft een breed gezichtsveld en past over iedere bril. Vertrouw op onze brillen voor hoogwaardige kwaliteit en maximale veiligheid bij lassen.

Veiligheidsbril

Bescherm je handen met onze hoogwaardige lashandschoenen

Als jij gaat lassen, is het belangrijk om je handen goed te beschermen tegen de hitte en vonken die vrijkomen. Lashandschoenen zijn daarom een essentieel onderdeel van jouw veiligheidsuitrusting. Zie een lashandschoen uit ons assortiment.

Lashandschoenen

Wat onze klanten zeggen over laser lassen

"Laser lassen heeft onze productie naar een hoger niveau getild. De snelheid, precisie en veelzijdigheid zijn werkelijk ongeëvenaard. Een waardevolle investering!"

Veelgestelde Vragen

Wat is laser lassen?

Laser lassen is een geavanceerde lastechniek die gebruikmaakt van een krachtige laserstraal voor het lassen van materialen met hoge precisie. Deze moderne lasmethode biedt vele voordelen, zoals diepe penetratie, snelle lassnelheden, minimale warmte-invoer en de mogelijkheid om complexe, moeilijk te lassen materialen te verbinden.

Hoe werkt laser lassen?

Het proces van laser lassen werkt door een intense, geconcentreerde laserlichtstraal te richten op het oppervlak van het werkstuk. De energie van deze krachtige laserstraal wordt geabsorbeerd en omgezet in warmte, resulterend in de vorming van een smeltbad dat de stukken metaal samensmelt. Dit precieze proces maakt het een favoriete methode in diverse industrieën.

Wat zijn de voordelen van laserlassen?

Laserlassen biedt veel voordelen, waaronder hoge lassnelheden, nauwkeurigheid, minimale vervorming, en de mogelijkheid om moeilijk te lassen materialen te verbinden. Daarnaast is het ook mogelijk om met laserlassen te werken in moeilijk bereikbare gebieden of op kleine schaal, wat het een flexibele oplossing maakt voor diverse lasbehoeften.

Wat zijn de toepassingen van laser lassen?

Laser lassen vindt zijn toepassingen in diverse industrieën, van de auto-industrie tot lucht- en ruimtevaart, medische apparatuur, micro-elektronica, en batterijtechnologie. Deze veelzijdigheid maakt het een favoriete keuze voor zowel productie als reparatietoepassingen.

Kan ik een demo aanvragen?

Ja, je kunt zeker een demo aanvragen voor laser lassen! Als je geïnteresseerd bent in het verkennen van de mogelijkheden van laser lassen, nodigen we je uit om contact met ons op te nemen. We bieden demo's aan en kunnen je meer informatie geven over de beschikbaarheid en de details van de demo's.

Huvema
Bessy
Bewo
Hazet
Knipex
Kukko
Phantom
Sonic
Stabila
Tyrolit
Javac
Weldkar
Euroboor
KNUTH