Professionele bandzaagmachines

Wij geloven dat het oude gezegde ”goed gereedschap is het halve werk” altijd van toepassing is. Dat nemen we bij Crooijmans Machines dan ook uiterst serieus. Vandaar dat wij alleen bandzaagmachines en ander vakkundig vervaardigde producten aanbieden van de beste kwaliteit.

Bekijk hierboven het complete aanbod bandzaagmachines of neem contact met ons op voor deskundig advies.

Waarom heb je een bandzaagmachine nodig?

Een bandzaagmachine is een essentieel gereedschap voor iedereen die aan houtbewerking of metaalbewerking doet. Niet alleen kunnen bandzaagmachines schone en precieze sneden maken, maar ze kunnen ook snel en veilig een reeks sneden voltooien met minimale inspanning. Ze zijn ideaal voor het maken van gebogen sneden of ingewikkelde patronen, maar ook voor recht, repetitief zagen. Bovendien kunnen bandzaagbladen gemakkelijk worden verwisseld om verschillende materialen en/of zaagstijlen aan te passen. Met een bandzaagmachine in je werkplaats open je een wereld van mogelijkheden en til je jouw vakkennis naar een hoger niveau!

Waarvoor wordt een bandzaagmachine gebruikt

Een bandzaagmachine is een veelgebruikt gereedschap dat door metaalbewerkers wordt gebruikt om verschillende soorten metaal te zagen. Het heeft een gemakkelijk te verwisselen zaagblad, zodat je de machine zonder problemen kunt gebruiken voor allerlei soorten materialen. Een bandzaagmachine is perfect voor metaalbewerkers, metaalindustrie, garages of bedrijven die regelmatig met metaal werken. Vanwege de hoge flexibiliteit van de bandzaagmachine kun je het materiaal op verschillende manieren zagen.

Hoe werkt een bandzaagmachine?

Er zijn veel verschillende soorten professionele bandzaagmachines en elk heeft zijn eigen unieke werking. Als je een mobiele bandzaagmachine gebruikt, zul je het meeste werk zelf moeten, terwijl dat bij een stationaire bandzaagmachine meestal niet nodig is. Het is belangrijk bij het maken van een zaagsnede dat het materiaal waarmee gewerkt wordt tijdens het proces stabiel blijft omwille van veiligheidsredenen. Daarbij is het natuurlijk ook belangrijk om beschermende kleding te dragen, zoals een veiligheidsbril en handschoenen.

Verschillende modellen Huvema bandzaagmachines

Huvema is een populair en vertrouwd merk van professionele bandzaagmachines. Wij bieden verschillende modellen aan voor elk budget en toepassing. De Huvema BMSY serie is bijvoorbeeld zeer geschikt voor industrieel gebruik. De Huvema BMSO zaagmachines zijn volledig automatisch en voorzien van hydraulische klem en hydraulische zaagbladspanning. Hierdoor is de machine gemakkelijk in gebruik en kun je accuraat zagen.

Waarom Crooijmans Machines?

Overweeg je om een bandzaagmachine te kopen? Crooijmans Machines adviseert je graag bij het maken van de juiste keuze machine. 35 jaar lang, dag in, dag uit proberen wij de beste service te verlenen. Bijvoorbeeld door flexibele openingstijden van onze showroom. Zo kun je bij ons voor-, na werktijden of in het weekend langskomen in onze showroom om de bandzaagmachines te bekijken. Bovendien ben je bij ons ook aan het juiste adres voor onderhoud. Zo blijft jouw bandzaagmachine altijd draaien.

Naast zaagmachines bieden wij ook andere professionele metaalbewerkingsmachines aan zoals, draaibanken, profielwalsen, werkplaatspersen, knipbanken en freesmachines.