asdf Hieronder vind je een greep uit ons assortiment. Staat je product, merk of typenummer er niet tussen? Neem dan contact met ons op. Grote kans dat wij het desbetreffende product toch kunnen leveren.

Ponsmachines voor metaalbewerking

Bij Crooijmans Machines zijn we toegewijd aan het leveren van de beste gereedschappen en machines voor professionals. Wij voorzien werkplaatsen en de metaalbewerkingsindustrie van de beste ponsmachines afgestemd op jouw behoeften. Neem contact met ons op voor deskundig advies of maak een afspraak in onze showroom om de ponsmachines te bekijken en testen.

In ons assortiment vind je naast ponsmachines ook andere machines voor metaalbewerking zoals, draaibanken, bandzaagmachines, werkbankpersen en profielwalsen.

Hoe werkt een ponsmachine?

Een ponsmachine wordt in de plaatmetaalindustrie gebruikt om plaatmateriaal te ponsen of datgene wat bewerkt wordt een vorm te geven. Via een stempel in de ponsmachine wordt in het plaatmateriaal geduwd om zo het materiaal te vormen of door het metaal te duwen. Het uitduwen van plaatmateriaal wordt stansen genoemd. Nadat het materiaal is bewerkt met een ponsmachine volgt nabewerking, aangezien scherpe randen kunnen ontstaan. Deze machines zijn geschikt voor alle metalen, zoals RVS, aluminium, staal en messing.

Ponsmachines toepassingen

Op de markt zijn verschillende soorten ponsmachines verkrijgbaar. Crooijmans Machines heeft ponsmachines die zeer geschikt zijn voor het MKB. Denk bijvoorbeeld aan een werkplaats en metaalbewerkingsindustrie. De ponsmachines die wij verkopen zijn uitsluitend voor professioneel gebruik en kunnen gebruikt worden voor verschillende pons en stans toepassingen.

In ons assortiment vind je de Profi Punch 16, een hydraulische ponsmachine die ook als C-frame pers ingezet kan worden. Deze machine heeft een manuele en automatische modus. Daarnaast bieden wij ook de Profi Punch 10 aan met een efficiƫntie van 1600 punches per uur. Beide machines zijn eenvoudig in gebruik en hebben een betrouwbare bediening.

Waarom Crooijmans Machines

Heb je een professionele ponsmachine nodig voor jullie organisatie? Crooijmans Machines vertelt je graag over de verschillende soorten machines uit het assortiment en wat we voor jullie organisatie kunnen betekenen. Meer dan 35 jaar zetten we onze passie voor machines en gereedschappen in om onze klanten zo goed mogelijk te adviseren. We willen altijd een uitstekende service leveren, zo hanteren wij flexibele openingstijden, ook voor- of na werktijden en in het weekend, zodat iedereen ons kan bezoeken. Bovendien kunnen wij ook ondersteuning bieden op het gebied van periodiek onderhoud. Zo blijft de machine altijd ponsen en stansen.