Hieronder vind je een greep uit ons assortiment. Staat je product, merk of typenummer er niet tussen? Neem dan contact met ons op. Grote kans dat wij het desbetreffende product toch kunnen leveren.

Professionele plasmasnijders

Plasmasnijders zijn een onmisbaar instrument in elke werkplaats of metaalindustrie. Waar gelast wordt, moet ook gesneden worden. Aan de slag met het snijden van plaatmetaal? Dan kun je zeker een professionele plasmasnijder van Crooijmans Machines gebruiken. Van instapmodellen tot modellen met uitgebreide functies, wij hebben het in ons assortiment. Neem contact met ons op voor deskundig advies of maak een afspraak in onze showroom. We geven je graag uitleg over onze plasmasnijders en beantwoorden graag al je vragen.

Hoe werkt een plasmasnijder?

Plasmasnijden is een vorm van metaalbewerking die de eigenschappen van plasma gebruikt om stukken te snijden. Een plasmasnijmachine bestaat uit verschillende onderdelen, zoals een snijtafel met een toorts of snijkop. Na het inladen van het snijprogramma in de machine zullen gassen en elektriciteit worden gebruikt om plasma te maken. Door middel van het plasma kun je vervolgens plasmasnijden.

Welk gas voor een plasmasnijder?

Plasmasnijden is een verbazingwekkend proces dat sneller snedes oplevert met minder slijtage van je gereedschap.. Met dit soort snijsysteem kun je door elk metaal snijden. Aan een wolfraamelektrode wordt het snijgas argon of stikstof toegevoegd om roestvast staal en andere non-ferro materialen te snijden. Eventueel is het ook mogelijk om andere gassen te gebruiken, zoals oxiderende gassen. Hiermee wordt ongelegeerd en laaggelegeerd staal gesneden.

Assortiment Javac plasmasnijders

Crooijmans Machines is officiƫle dealer van Javac plasmasnijders. Javac is gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van professionele plasmasnijders, lasapparaten, compressoren, generatoren en overige luchttechniek. Het merk onderscheidt zich door een perfecte prijs/kwaliteitsverhouding. Ons assortiment plasmasnijders zijn geschikt voor in de werkplaats, de metaalindustrie, op de werf of in garages. We hebben compacte modellen die gemakkelijk in gebruik en te verplaatsen zijn. Daarnaast kunnen deze plasmasnijders tot verschillende profieldiktes snijden. De Avalon 100 PT en de Avalon 120 PL snijden zelfs tot 40 mm.

Waarom Crooijmans Machines

Heb je een professionele plasmasnijder nodig? Crooijmans Machine vertelt je graag over de verschillende soorten plasmasnijders uit het assortiment en wat we voor jullie organisatie kunnen betekenen. Al meer dan 35 jaar zetten we ons met passie in voor uitstekende service. Bijvoorbeeld door flexibele openingstijden van de showroom te hanteren, zodat iedereen ons kan bezoeken. Ook voor- of na werktijden en in het weekend. Bovendien kunnen we ook de plasmasnijder ook periodiek onderhouden. Zo blijft de machine altijd naar behoren werken.